Eiwitrijke diëten zijn erg populair, en dat omdat je snel resultaten boekt en geen honger hoeft te lijden. Toch moet je opletten dat je dit op een intelligente manier aanpakt. Zelf ben ik fan van eiwitrijke voeding, alleen zie ik het niet als een dieet, maar is het eerder een integratie van eiwitrijke producten in mijn voeding, wat maakt dat je spieren opbouwt, geen honger hebt en anders eet.

Doordat je zorgt dat je minder koolhydraten eet maar juist meer eiwitrijke voeding, vinden er in je lichaam een aantal processen plaats. Het komt er eigenlijk op neer dat er meer energie vrij zal komen dat normaal opgeslagen zou worden als vetreserve. Met de vetten die je wel binnenkrijgt zal je stofwisseling op gang gehouden worden, hierdoor zorg je er voor dat je met je voeding je vetverbranding zal stimuleren, je lichaam gebruikt je voedsel waarvoor het is bedoeld, namelijk, het omzetten tot brandstof. Het is dus belangrijk dat je een goed evenwicht inbouwt van eiwitten en vetten.

Waarschijnlijk denken jullie bij een eiwitrijke voedingsstijl meteen aan shakes, daarom wil ik jullie geruststellen, shakes kunnen, maar hoeven niet het hoofdbestanddeel te zijn van jullie voeding. Ikzelf hou er van het ontbijt te vervangen door een eiwitrijke smoothie, maar ik probeer in mijn lunch en ook in mijn avondeten gewone voeding te eten die rijk is aan eiwitten.

In de komende weken zal ik regelmatig eiwitrijke recepten posten, maar indien jullie al eerder wat meer informatie willen, kunnen jullie bij Albero Sano terecht voor meer informatie en een intakegesprek dat vrijblijvend is. Voor de recepten kunnen jullie inschrijven op de nieuwsbrief online op www.albero-sano.be

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf nu in en ontvang tips en tricks, gezonde recepten,promoties en zoveel meer…

You have Successfully Subscribed!