Sinds ik de waanzinnig lekkere shrub van El Gusto Loco verkoop, krijg ik vaak de vraag waarom appelazijn drinken zo gezond is. Vandaar dat ik even de tijd neem om hier in detail over te schrijven! Eerst en vooral bevorderd appelazijn de spijsvertering en de stofwisseling. Drink 1 a 2 eetlepels shrub gedurende de dag in een flesje water.

Je kan de shrub ook gebruiken in salades, het geeft ook een heerlijke smaak aan je vinaigrettes.

Appelazijn helpt mee je lever en nieren te ontgiften. Je hebt vast wel eens het advies gehoord na het wakker worden een glas lauwwarm water met wat citroensap te drinken. Dit helpt mee je lever en nieren te ontgiften, zorgt ervoor dat je lichaam weer gehydrateerd raakt en het prikkelt ook je spijsvertering. Je kunt ook kiezen voor appelazijn in plaats van citroensap, dit heeft hetzelfde effect.

Door appelazijn te gebruiken, gaat het tri-gliceride (vetzuurgehalte) in je bloed naar beneden en dus verlaagd het ook je cholesterol. Appelazijn helpt ontstekingen in je lichaam te verminderen en zo ook de pijn van bijvoorbeeld artritis en reuma.

Bovendien zijn de shrubs op basis van appelazijn ook nog lekker! En kan je er een heleboel mocktails mee maken! Mijn favoriet is de “Minty Raspberry” met framboos en munt, maar ook de “Gingery Lemon” met gember en limoen en de “Warm n’ Spicy” met appel en kaneel zijn heerlijk! Verleng ze met water voor een lekkere dorstlesser!

Interesse? Kom even langs bij Albero Sano!

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf nu in en ontvang tips en tricks, gezonde recepten,promoties en zoveel meer…

You have Successfully Subscribed!