Vandaag wil ik jullie helpen de creativiteit in jezelf wakker te houden. De meesten onder ons zitten in een routine, er zit zodanig veel ruis in het dagelijkse leven, dat creatief denken moeilijk wordt. De meesten onder ons zitten met een ei, maar zijn vaak te moe of te druk bezig om hier ook daadwerkelijk iets mee te doen.
Creativiteit valt niet uit de lucht, tenzij je er vaak mee bezig bent en er tijd voor maakt.
Paul Cézanne is pas beginnen schilderen na zijn veertigste verjaardag, Vera Wang ontwierp haar eerste kleedje toen ze 39 was…je bent dus eigenlijk nooit te oud om voor het eerst met iets creatiefs bezig te zijn.
Net als andere afspraken, plan je dus best tijd in om met nieuwe ideeën bezig te zijn.
E. Roosevelt zei ooit dat ze elke dag iets deed dat haar bang maakte, ze deed dit om ervoor te zorgen dat ze uit haar comfort zone durfde stappen. Ieder van ons blijft het liefst in zijn of haar comfort zone, maar spannende, nieuwe dingen zullen daar niet gebeuren. Wat ik zelf doe is mezelf uitdagingen geven. Ik zie jullie al fronsen 🙂 , een uitdaging zou kunnen zijn : doe 5 mensen die je gedurende die dag tegenkomt lachen! Doe iets waar je echt bang van bent, leer jezelf elke week een nieuw recept aan…
Kortom, zorg ervoor dat je je brein wakker houdt.
Kijk rondom je, observeer de dingen, de mensen…durf een compliment geven aan een vreemde…je wordt er niet alleen zelf blij van, je verandert de wereld een beetje.
Wat ook altijd inspirerend werkt zijn TED talks, als het even wat minder met me gaat, dan zet ik in de wagen een TED talk op…er zijn zoveel onderwerpen die inspireren, dat het moeilijk kiezen is, maar je wordt er telkens weer door gemotiveerd!
vb : ted.com/talks/david_kelley_how_to_build_your_creative_confidence

Omdat het moeilijk is inspiratie te vinden als je in je routine zit, kan je best je routine doorbreken! Doe eens boodschappen in een ander dorp, koop een product in de supermarkt dat je nooit kocht, rij eens linksaf ipv rechts…
Je zal zien dat het je visie verandert, je creativiteit aanwakkert.

Ik ga het even hierbij houden en nog eens terugkomen op het onderwerp 🙂

It is impossible, says the ego
It is a risk says the experience
Let’s try it whispers the heart….

Ik wens jullie een creatief en gelukkig 2018.

Fijne groet

Bieneke

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf nu in en ontvang tips en tricks, gezonde recepten,promoties en zoveel meer…

You have Successfully Subscribed!