Over voedingssupplementen is al veel geschreven en elk van mijn klanten kwam al eens met de vraag wat ik zou aanraden daaromtrent. Zelf ben ik met voedingssupplementen opgegroeid, spirulina en omega 3 namen wij als kind al, zo’n 30 jaar geleden, lang voordat het onder de noemer superfoods werd verkocht.

Ik ga jullie vertellen waar ik me goed bij voel en waar ik in geloof :

Omega 3 krijgen we vaak niet voldoende binnen via onze voeding. Als je niet minstens 2x per week vette vis eet, is het verstandig om vissupplementen te slikken. Voor mij is Omega 3 een grote hulp om mijn gemoedstoestand positief te houden. Visolie verhoogt serotonine, waardoor je je gelukkiger voelt. Verder is Omega 3 een hulp in het verminderen van de vetopslag. Visolie zorgt ervoor dat de cellen in ons lichaam insuline makkelijker absorberen. Daarnaast houdt Omega 3 je gewrichten soepel en helpt het de concentratie te verhogen doordat epa de bloedtoevoer aar de hersenen regelt. (ik neem visolie het hele jaar door)

Magnesium is mijn favoriete supplement omdat ik er op verschillende vlakken baat bij heb. Magnesium is betrokken in honderden biochemische processen in ons lichaam :

-een goede energieproductie in het lichaam

-minder vermoeidheid en futloosheid

-normale spiercontracties

-een normale werking van het zenuwstelsel

-een normale geestelijke functie

-het behoud van gezonde beenderen en tanden

Magnesium helpt vooral in periodes van verhoogde stress en helpt ook zeker als stoelgang maken moeilijk is.
(magnesium neem ik dus ook het hele jaar door)

Vitamine D : vooral een wintersupplement : ons lichaam maakt vitamine D aan door zonlicht, van zodra de dagen korter worden en we niet meer zo vaak buiten komen is het zeker nuttig vitamine D te nemen. (vooral ook voor zuiderse mensen)

Heb je verder nog vragen over deze supplementen of wil je specifiek advies omtrent supplementen die jou kunnen helpen? Laat me dan zeker iets weten. (

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf nu in en ontvang tips en tricks, gezonde recepten,promoties en zoveel meer…

You have Successfully Subscribed!